Integratie SOWISO en Remindo

Het is bijna zover, de integratie van SOWISO in Remindo! SOWISO, sinds maart 2022 onderdeel van de Paragin

Het is bijna zover, de integratie van SOWISO in Remindo!
SOWISO, sinds maart 2022 onderdeel van de Paragin Group, zet zich wereldwijd in om samen met organisaties en hun leerlingen, kennis van exacte vakken te versterken en te toetsen. Het team van SOWISO biedt een leer- en toetsplatform, wiskundecontent, en middels Online Mathematics Placement Test (OMPT), uitgebreide mogelijkheden voor leren en toetsen van wiskundige kennis op hoger en wetenschappelijk onderwijsniveau. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het integreren van de functionaliteiten en wiskunde-items van SOWISO binnen Remindo.

OMPT

De instroom van aankomende universiteitsstudenten is de afgelopen jaren steeds internationaler en diverser geworden. In veel gevallen is niet direct duidelijk of deze studenten het vereiste wiskundeniveau hebben om te slagen in de door hen gekozen opleiding. Als toelatingsbureaus de door studenten verstrekte diploma’s of certificaten niet kunnen erkennen, wijzen ze de aanvraag af of verwijzen ze de aanvragers door naar offline plaatsingstoetsen en/of zomercursussen, die zij zelf organiseren of aan derden uitbesteden. Voor universiteiten kost het regelen van een eigen toets veel tijd en moeite. Voor studenten betekent het afleggen van offline plaatsingstests vaak dat ze naar verre (overzeese) campussen moeten reizen, wat zowel een tijdrovend proces als een onnodige financiële last is.

Met OMPT bieden we (internationale) studenten een veilige en makkelijk toegankelijke toetsmogelijkheid om hun wiskundekennis aan te tonen aan één of meerdere universiteiten of hogescholen in onder meer Nederland, België, Denemarken, Finland en Groot-Brittannië. OMPT wordt volledig digitaal aangeboden en kan worden afgenomen op elk gewenst moment en locatie. De uitkomst geeft aan of de deelnemer de vereiste beheersing van (basis) wiskunde en statistiek heeft om in aanmerking te komen voor inschrijving.

 SOWISO-functionaliteiten voor leren en toetsen van STEM-vakken

De digitale toets- en leeromgeving van SOWISO maakt gebruik van repetitieve en gerandomiseerde wiskundevragen en stelt daarmee studenten in staat om te leren door te oefenen. De vragen zijn open, waardoor studenten moeten laten zien hoe ze tot hun antwoorden komen. De leeromgeving is in staat gepersonaliseerde feedback te geven op elke antwoordpoging van een student, met gerichte feedback op de (tussen)stappen die de student neemt om het vraagstuk op te lossen. Hierdoor wordt de student actief van feedback en hints voorzien tijdens het oefenen, en sluit dezelfde manier van wiskundevragen oplossen naadloos aan bij het toetsen ervan.

De leeromgeving is te gebruiken om eigen content in te ontwikkelen en verwerken, maar daarnaast biedt SOWISO ook content aan in de vorm van lesmateriaal, volledige cursussen, opgaven en toetsen. Door de aankomende integratie hebben gebruikers van Remindo vanaf komend schooljaar toegang tot SOWISO-content binnen hun eigen, vertrouwde Remindo omgeving. De toetsen kunnen bovendien automatisch worden nagekeken. Goed nieuws voor zowel studenten als docenten!

We zullen na de zomer meer informatie delen hoe gebruik gemaakt kan worden van SOWISO binnen Remindo.

Nieuwsgierig geworden naar wat SOWISO nog meer voor je kan betekenen? Kijk dan snel verder!