Wij zijn fan van deze initiatieven

Wij verbinden ons graag aan initiatieven die staan voor kwaliteits- en deskundigheidsbevordering op de gebieden waarop wij actief zijn. Hieronder stellen wij graag een aantal van deze initiatieven aan u voor.

Stichting ePortfolio Support (StePS)

Paragin is één van de founding members van de Stichting ePortfolio Support (StePS). StePS richt zich op het promoten van het belang van het ePortfolio en de bijbehorende technische afspraak NTA 2035 e-Portfolio NL waar de software van Paragin volledig aan voldoet. Daarnaast richt StePS zich op het coördineren en versnellen van de invoering van het ePortfolio voor iedereen die deelneemt aan het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Paragin is actief lid van StePS en werkt nauw samen bij het behalen van deze doelstellingen.

Nederlandse Vereniging van Examens

De Nederlandse Vereniging van Examens (NVE) heeft tot doel de kwaliteit van examineren in Nederland te bevorderen.

Paragin is lid van de NVE en werkt graag mee aan het bevorderen van kennis en inzicht in de techniek en praktijk van het examineren.

IMS Global Learning Consortium

Paragin verbindt zich graag aan de Open Standaarden van het IMS Global Learning Consortium om veilig, betrouwbaar en flexibel gegevens en data op te slaan.

Zo voldoet RemindoToets als één van de weinige toetsapplicaties wereldwijd aan de internationale standaard IMS QTI (Question & Test Interoperability) 2.1, de standaard die garandeert dat toetsvragen en toetsmatrijzen op een gestandaardiseerde wijze geëxporteerd en geïmporteerd kunnen worden – waardoor uw data te allen tijde bruikbaar is en eventueel ook gemakkelijk met anderen uit te wisselen is als u dat wenst.