Digitaal toetsen tijdens een stroomstoring

Voor digitaal toetsen heb je een aantal dingen nodig: genoeg computers, een internetverbinding én RemindoToets. Maar wat als

Voor digitaal toetsen heb je een aantal dingen nodig: genoeg computers, een internetverbinding én RemindoToets. Maar wat als de wifi ineens uitvalt? Universiteit Utrecht overkwam het tijdens een toetsafname buiten kantoortijd.

Heleen Gerwig, ICT Manager van de UU vertelt:

Wij nemen digitale toetsen af met RemindoToets op Chromebooks. Onlangs was er een stroomstoring op de gehele UU, waardoor de netwerkverbinding wegviel terwijl studenten net waren gestart met een toets. Onze functioneel beheerders konden niet vertellen hoe lang de storing zou duren en konden ook niet inloggen in RemindoToets, omdat er geen wifi en netwerkverbinding mogelijk was. We belden daarom met Paragin via het noodnummer. Zij konden precies aangeven welke toetsen er nog gehouden werden en hoeveel studenten deelnamen op het moment dat de storing ontstond.

Paragin gaf aan dat, zolang studenten de toets en hun Chromebook niet zouden afsluiten, zij gewoon konden doorgaan met het maken van de toets. Alle antwoorden zouden op de Chromebooks worden opgeslagen tot de verbinding was hersteld. Dit werkte perfect! De storing heeft ruim een uur geduurd, vlak voor de eindtijd van de toets kwam de wifi-verbinding weer tot stand. Alle antwoorden in RemindoToets werden netjes opgeslagen en verwerkt, het bleek niet eens nodig om extra tijd toe te kennen.

Heleen Gerwig
h.gerwig@uu.nl
Beheerder ICT
Directie Information and Technology Services – Onderwijs systemen