Paragin verwelkomt Main Capital als strategische investeerder

We zijn er trots op te mogen aankondigen dat we na een aantal intensieve maanden, onze krachten bundelen

We zijn er trots op te mogen aankondigen dat we na een aantal intensieve maanden, onze krachten bundelen met de gerenommeerde private equity investeerder Main Capital!

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Paragin, wat ons in staat stelt onze organisatie en producten nog verder te laten groeien, nationaal en internationaal. Als aanbieder van software gericht op competentie-, kennis- en talentontwikkeling voor onderwijs en arbeidsmarkt zetten we ons dagelijks in voor het ontwikkelen van mensen, heel mooi werk wat we door Main op een nog grotere schaal kunnen gaan doen.

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Scandinavië en de Duitstalige landen. Main investeert vanuit een lange-termijnhorizon die goed bij onze visie aansluit, en is gericht op succesvolle partnerships met managementteams met als doel om samen grotere softwaregroepen op te bouwen.

We ervaren veel waardering bij Main voor de manier van werken van Paragin, hoe betrokken we willen zijn bij onze klanten, partners en gebruikers, ons verdienmodel, ons team en onze kernwaarden.

Daarom zijn we met veel plezier en energie de samenwerking aangegaan en blijven we ons nog lang en op steeds grotere schaal met onze software inzetten voor de ontwikkeling van mensen.

Zie voor meer informatie het persbericht hieronder of ga voor de Engelstalige versie naar de website van Main.

+++ Persbericht +++

Main Capital zet strategische stap in de educatiesoftwaremarkt via meerderheidsbelang in Paragin

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Paragin, een leidende aanbieder van software gericht op competentie-, kennis- en talentontwikkeling voor het onderwijs en de (semi-)overheid. De oplossingen van Paragin bieden met name actieve ondersteuning bij toetsing, certificering en loopbaanbegeleiding. Het bedrijf is gevestigd in Nijkerk en heeft momenteel circa 25 werknemers.

De klantenbasis van Paragin bestaat uit ruim 140 klanten. Dit zijn met name ROC’s, HBO’s en universiteiten (o.a. Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit, De Haagse Hogeschool en Deltion College), educatieve uitgevers als Noordhoff en commerciële opleidings-en examineringsinstituten (zoals NIMA, LOI en Eureka), maar de onderneming heeft ook een sterke selectie (semi-)publieke klanten zoals het FNV, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Federatie Medisch Specialisten en gemeenten als Groningen en Roermond. Dankzij zorgvuldige implementatie en een sterk productaanbod heeft Paragin een loyale en tevreden klantenkring weten op te bouwen in het onderwijs en de (semi-)publieke sector.

Drie producten staan centraal in het portfolio van Paragin: RemindoToets, MijnPortfolio en RemindoEVC. RemindoToets stelt klanten in staat om een volledig toets- en examenproces te beheren vanuit een online omgeving. MijnPortfolio ondersteunt klanten in onderwijs en bedrijfsleven actief bij opleidingen, loopbaanontwikkeling, mobiliteit en andere werkgerelateerde uitdagingen. RemindoEVC ondersteunt erkende EVC-aanbieders in hun EVC- en EVP-trajecten. Alle producten worden gekenmerkt door innovatieve functionaliteit, betrouwbare prestaties en internationale inzetbaarheid.

Samenwerking Paragin en Main

  • Het huidige managementteam Jeroen Bakker (CEO) en Peter de Blieck (CTO) blijft aan boord en investeert naast Main Capital in Paragin.
  • Paragin en Main zullen zich gezamenlijk inzetten om verdere autonome groei te realiseren binnen de verschillende segmenten in de markt voor educatiesoftware.
  • Daarnaast zal de combinatie een selectieve Buy & Build strategie nastreven voor acquisities in de bredere educatieve softwaremarkt.

Jeroen Bakker en Peter de Blieck, Management van Paragin:

We kijken ernaar uit om Paragin in samenwerking met Main verder uit te bouwen tot een leidende softwareaanbieder in de educatiemarkt binnen Nederland en daarbuiten. We zien Main Capital als een strategische partner met een goede visie om de ambitieuze groeiplannen en verdere professionalisering van ons bedrijf te realiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de technische en commerciële expertise van Paragin, gecombineerd met de kennis en (inter-)nationale ervaring van Main.

 Pieter van Bodegraven, Partner van Main Capital Partners:

De learning softwaremarkt is erg interessant en biedt diverse groeimogelijkheden op nationaal en internationaal niveau. We zijn zeer enthousiast over de kansen die wij zien in de samenwerking met het managementteam van Paragin. Paragin heeft de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten laten zien en is sterk gepositioneerd om deze lijn door te trekken en te profiteren van de digitaliseringsslag waarin deze sector zich bevindt.

Over Paragin

Paragin is actief in de Nederlandse markt met software gericht op competentie-, kennis- en talentontwikkeling voor grote en kleine organisaties in onderwijs en bedrijfsleven. Ook heeft Paragin al meerdere internationale klanten. Paragin biedt slimme producten aan die ieder een specifiek onderdeel van het ontwikkelproces van de gebruiker ondersteunen, variërend van software voor toetsing en examinering tot een e-learningplatform, certificering, loopbaanontwikkeling en ePortfolio’s. Paragin biedt oplossingen die gebruiksvriendelijk, efficiënt en aantrekkelijk vormgegeven zijn en in binnen- en buitenland kunnen worden ingezet.

Over Main Capital Partners

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn horizon rond succesvolle partnerships met managementteams, met als doel om samen grotere softwaregroepen op te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan activa onder beheer voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals Foconis, Relyon, Perbility, Pointsharp, Textkernel, MACH AG, Exxellence, WoodWing, Alfa, Optimizers, Assessio, GBTEC, Onventis, HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Group, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, KING Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint en Sofon. Succesvolle voormalige bedrijven die onder het leiderschap van Main aanzienlijk zijn gegroeid zijn onder meer Connexys (HR-software), Roxit (overheidssoftware), Axxerion (facilitaire beheersoftware), Ymor (APM-software), Onguard (kredietbeheersoftware), TPSC (GRC-software voor de gezondheidszorg) en RVC (PACS en VNA-software voor de gezondheidszorg)