Paragin opnieuw FIRA Brons gecertificeerd!

We zijn er trots op dat we opnieuw de door FIRA verleende Bronzen Certificering hebben ontvangen voor een goed beleid en aandacht voor sociaal en maatschappelijk verantwooord ondernemen (MVO). Met de toetsing en analyse van onze ambities en processen door FIRA willen we onderstrepen een duurzame, sociale en betrouwbare partner te zijn voor onze opdrachtgevers, partners en relaties.

FIRA is een onafhankelijke instelling die bij organisaties in kaart brengt in welke mate er inspanning wordt gedaan om sociaal, maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Zij doet dit onder andere door de interne processen van een organisatie te analyseren, maar ook door de hele waardeketen door te nemen waardoor inzichtelijk gemaakt wordt waar het eindproduct of dienst uiteindelijk uit is opgebouwd en hoe verantwoord dit is voor een duurzame en sociale wereld.

fira_paragin_bronze.png

Door alle relevante aspecten in kaart te brengen kan FIRA ondernemingen die duurzaam inkopen en ondernemingen die duurzaam ontwikkelde producten of diensten aanbieden, aan elkaar koppelen. Dat FIRA dit proces als onafhankelijke instelling begeleidt, heeft positieve effect voor MVO. Zo biedt het FIRA-platform inkopers de zekerheid dat duurzaamheidsclaims van leveranciers geverifieerd zijn. En voor leveranciers biedt het platform een plek om gevonden te worden als duurzame en sociale leverancier. Zo nemen aan beide zijden transparantie en duurzaamheid verder toe.

Doordat FIRA de aangesloten leveranciers jaarlijks opnieuw beoordeelt met betrekking tot duurzaamheidsprestaties, blijft de kwaliteit van de certificering actueel en worden deelnemende partijen aangespoord het elk jaar weer beter te doen dan het jaar ervoor. Het door FIRA uitgereikte MVO-rapport is een onafhankelijke bevestiging dat Paragin zich op een positieve wijze bezighoudt met sociale thema's die momenteel actueel en relevant zijn.

Gepubliceerd op 27 februari 2017